Algemene Voorwaarden & Privacybeleid

Contactgegevens

Powder Pink

Domtorenstraat 2
5037 AS Tilburg
+31(0)647404571
info@powderpink.nl

KvK 18081799
BTW NL817371102B01

Algemene Voorwaarden

Artikel 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden

1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen waarbij Verkoper als verkoper, leverancier van zaken of dienstverlener optreedt. De toepasselijkheid van door Koper gehanteerde algemene voorwaarden wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Artikel 2 Orderbevestiging en totstandkoming overeenkomst

2.1 Een overeenkomst komt alleen tot stand middels schriftelijke orderbevestiging van Verkoper. Voor de inhoud van de overeenkomst (in het bijzonder voor de omvang van de diensten) is uitsluitend de orderbevestiging van Verkoper maatgevend. Wijzigingen en/of toevoegingen in het contract zijn slechts geldig indien de wijzigingen en/of toevoegingen door Verkoper schriftelijk zijn bevestigd.
2.2 Ten aanzien van afbeeldingen, beschrijvingen en tekeningen, alsmede de maat en gewicht in onze aanbiedingen, brochures, catalogi en prijslijsten behoudt Verkoper zich het recht voor, om wijzigingen aan te brengen voor zover het object in kwestie niet significant wijzigt, of de kwaliteit ervan verbetert Als Verkoper een model, monster of voorbeeld toont of verstrekt, geschiedt dit altijd slechts bij wijze van aanduiding. De hoedanigheden van te leveren zaken kunnen van het monster, model of voorbeeld afwijken.
2.3 De prijzen van Verkoper zijn inclusief BTW af magazijn of af fabriek. De valuta van de facturen is in €/Euro, tenzij anders overeengekomen. De verzending geschiedt voor rekening en risico van Koper. Verkoper specificeert de factuur overeenkomstig de geldende wetgeving. Indien het omzetbelasting- identificatienummer van een Europese Koper niet bekend is wordt het geldende Nederlandse BTW tarief in rekening gebracht.
2.4 Transporten zijn overeenkomstig de tarieven van PostNl.
2.5 Op een overeenkomst zijn de prijzen van toepassing die (volgens de prijslijsten van Verkoper) tijdens het afsluiten van het contract zijn overeengekomen. De kosten van en/of verband houdend met op verzoek van de klant verstrekte monsters, worden bij de klant in rekening gebracht. Monsters die niet berekend worden, zullen desgevraagd door de klant op diens kosten worden geretourneerd.
2.6 Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum.
2.7 In geval van liquidatie, faillissement of surseance van betaling van Koper of wanneer de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) van toepassing is op Koper, zullen de vorderingen op Koper onmiddellijk opeisbaar zijn.
2.8 Door Koper gedane betalingen strekken steeds ter afdoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten, in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst open staan, zelfs al vermeldt Koper, dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur. Betaling dient plaats te vinden zonder korting of verrekening. Verkoper behoudt zich het recht voor om vooruitbetaling of contante betaling te verlangen dan wel conveniërende zekerheden te verlangen.
2.9 Na het verstrijken van 14 dagen na de factuurdatum is Koper in verzuim; Koper is vanaf het moment van in verzuim treden over het opeisbare bedrag een rente verschuldigd van 1 % per maand. Bovendien is het gevolg van achterstallige betaling dat alle overige openstaande en op zich nog niet vervallen facturen opeisbaar worden. Betalingen per cheque of automatische incasso zijn eerst voldaan nadat definitieve creditering heeft plaatsgevonden. Wissels worden alleen (tegen berekening van de discontovoet en overige kosten van de wissel) als betaling geaccepteerd.

Artikel 3 Aflevering

3.1 Tenzij anders overeengekomen, geschiedt de aflevering af magazijn of af fabriek. Wanneer er als leveringsconditie één van de ‘Incoterms’ is overeengekomen, zullen de op het moment van het sluiten van de overeenkomst geldende Incoterms van toepassing zijn. Het risico van vernietiging en/of verslechtering van de goederen wordt aan Koper overdragen op het moment dat de goederen ter vervoer worden overgedragen. Dit geldt ongeacht de plaats van levering en wie de transportkosten draagt.
3.2 Koper is verplicht de gekochte zaken af te nemen op het moment waarop deze aan Koper worden afgeleverd, respectievelijk worden aangeboden Indien Koper de afname weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor de levering, zullen de zaken worden opgeslagen voor risico van Koper. Koper zal in dat geval alle aanvullende kosten, waaronder in ieder geval de opslagkosten en vervoerskosten, verschuldigd zijn.
3.3 Indien Koper een speciale verzending kiest (zoals express, koeriers etc.), komen de extra kosten voor rekening van Koper.
3.4 Het is Verkoper toegestaan verkochte zaken in gedeelten af te leveren. Dit geldt niet indien een deellevering geen zelfstandige waarde heeft. Indien de zaken in gedeelten worden afgeleverd, is Verkoper bevoegd elk gedeelte afzonderlijk te factureren.
3.5 Indien orders op afroep zijn overeengekomen en Koper de betreffende zaken niet binnen de overeengekomen termijn afroept, of bij gebreke van een overeengekomen termijn niet binnen 12 maanden nadat de overeenkomst van afroep is aangegaan, geldt dat de afroep wordt geacht te zijn gedaan op de laatste dag dat de orders kunnen worden afgeroepen, respectievelijk bij gebreke van een afroeptermijn 12 maanden na het aangaan van de afroepovereenkomst. Verkoper is in dat geval gerechtigd de betreffende zaken voor rekening en risico van Koper op te doen slaan.

Artikel 4 Levertijd

4.1 Een overeengekomen levertijd is geen fatale termijn, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij niet-tijdige aflevering dient Koper Verkoper derhalve schriftelijk in gebreke te stellen.
4.2 De leveringstermijnen zijn gebaseerd op de individueel gemaakte afspraken. Aan de leveringstermijn is voldaan, als de te leveren goederen gereed zijn voor transport en dit met Koper is gecommuniceerd.
4.3 Indien Verkoper de overeengekomen levertijd niet kan nakomen, om redenen waarvoor Verkoper niet verantwoordelijk is (zoals storingen, stakingen, uitsluitingen, problemen in verband met de energievoorziening, vertragingen in de levering van essentiële grondstoffen en grondstoffen, etc.) dan zal Verkoper Koper onmiddellijk hierover informeren. In dit geval heeft Koper geen recht op opzegging van het contract. Indien niet te verwachten is dat Verkoper zijn diensten binnen een redelijke termijn (uiterlijk binnen 4 maanden) zal kunnen voldoen, mogen zowel Verkoper als Koper de overeenkomst opzeggen. Hetzelfde geldt als de oorzaken 4 maanden na de mededeling van Verkoper nog steeds bestaan. Zouden de oorzaken voor het niet tijdig leveren al tijdens het maken van de overeenkomst herkenbaar geweest zijn, dan is Verkoper niet tot opzegging bevoegd.

Artikel 5 Beëindiging van de overeenkomst

5.1 De vorderingen van Verkoper op Koper zijn onmiddellijk opeisbaar indien:
– na het sluiten van de overeenkomst aan Verkoper ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat Koper niet aan de verplichtingen zal voldoen;
– Verkoper Koper heeft verzocht zekerheid te stellen voor de nakoming en deze zekerheid binnen de gestelde termijn uitblijft dan wel onvoldoende is.
5.2 In de genoemde gevallen is Verkoper bevoegd de verdere uitvoering van de overeenkomst op te schorten, dan wel de overeenkomst te beëindigen, één en ander onverminderd het recht om schadevergoeding te vorderen.
5.3 Indien zich omstandigheden voordoen met betrekking tot personen en/of materiaal waarvan Verkoper zich bij de uitvoering van de overeenkomst bedient of zich pleegt te bedienen, welke van dien aard zijn dat de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk dan wel dermate bezwaarlijk en/of onevenredig kostbaar wordt, dat nakoming van de verplichting onder de overeenkomst in redelijkheid niet meer kan worden gevergd, is Verkoper bevoegd de overeenkomst te ontbinden.

Artikel 6 Garantie

6.1 Verkoper garandeert dat de door haar geleverde zaken vrij zijn van ontwerp-, materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van 1 jaar na het moment van levering.
6.2 Indien een klacht onder de garantie door Verkoper gegrond wordt bevonden, is Verkoper slechts gehouden om te zijner keuze het ontbrekende te leveren, de zaak waarop de klacht betrekking heeft te vervangen of de prijs aan Koper terug te betalen tegen terug levering van de zaken waarop de klacht betrekking heeft.
6.3 Voor schade ontstaan als gevolg van een gebrek in het geleverde is Verkoper aansprakelijk overeenkomstig het bepaalde in artikel 10 (Aansprakelijkheid).
6.4 De garantie vervalt indien Koper de schade veroorzaakt door een onjuiste behandeling van een gegarandeerde zaak.
6.5 Indien het gebrek van het product aan een derde valt toe te rekenen, dan is Verkoper gerechtigd om de garantievordering tegen de betreffende leverancier aan Koper over te dragen. In dat geval kan Verkoper eerst aansprakelijk worden gesteld, als Koper de vorderingen tegen de betreffende leverancier geldend heeft gemaakt.

Artikel 7 Eigendomsvoorbehoud

7.1 De door Verkoper geleverde zaken blijven het eigendom van Verkoper totdat Koper alle navolgende verplichtingen uit alle met Verkoper gesloten koopovereenkomsten is nagekomen:
– de tegenprestatie(s) met betrekking tot geleverde of te leveren zaak/zaken zelf;
– de tegenprestatie(s) met betrekking tot krachtens de koopovereenkomst(en) door Verkoper verrichte of te verrichten diensten;
– eventuele vorderingen wegens niet-nakoming door Koper van deze overeenkomst(en).
7.2 De goederenrechtelijke gevolgen van een voor uitvoer bestemde zaak worden beheerst door het recht van het land van bestemming van de betreffende zaak, indien het eigendomsvoorbehoud op grond van het recht van het bestemmingsland niet zijn werking verliest totdat de volledige prijs is betaald, tenzij Verkoper anders bepaalt.
7.3 Door Verkoper afgeleverde zaken, die krachtens lid 1 onder het eigendomsvoorbehoud vallen, mogen slechts in het kader van een normale bedrijfsuitoefening worden doorverkocht. Overigens is Koper niet bevoegd de zaken te verpanden of hier enig ander recht op te vestigen.
7.4 Op afgeleverde zaken die door betaling in eigendom van Koper zijn overgegaan en zich nog in handen van Koper bevinden, behoudt Verkoper zich hierbij reeds nu voor alsdan de pandrechten voor als bedoeld in art. 3:237 BW tot meerdere zekerheid van vorderingen, anders dan de in lid 1 van dit artikel genoemde, die Verkoper uit welke hoofde dan ook tegen Koper mocht hebben. De in dit lid opgenomen bevoegdheid geldt eveneens ten aanzien van door Verkoper geleverde zaken welke door Koper zijn bewerkt of verwerkt, waardoor Verkoper haar eigendomsvoorbehoud heeft verloren.
7.5 Indien Koper de verplichtingen niet nakomt of er gegronde vrees bestaat dat Koper zulks niet zal doen is Verkoper gerechtigd afgeleverde zaken waarop het in lid 1 bedoelde eigendomsvoorbehoud rust bij Koper of derden die de zaak voor Koper houden weg te halen of weg te doen halen. Koper is verplicht hiertoe alle medewerking te verschaffen op straffe van een boete van 10% van het door Koper verschuldigde per dag.
7.6 Indien derden enig recht op de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken willen vestigen of doen gelden, is Koper verplicht Verkoper zo snel als redelijkerwijs verwacht mag worden op de hoogte te stellen.
7.7 Koper verplicht zich op eerste verzoek van Verkoper
– de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand-, ontploffings- en waterschade en tegen diefstal en de polis van deze verzekering ter inzage te geven;
– alle aanspraken van Koper op verzekeraars met betrekking tot de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verpanden aan Verkoper op de manier die wordt voorgeschreven in art. 3:239 BW;
– de vorderingen die Koper verkrijgt jegens afnemers van Koper bij het doorverkopen van onder eigendomsvoorbehoud door Verkoper geleverde zaken te verpanden aan Verkoper op de manier die wordt voorgeschreven in art. 3:239 BW;
– de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te merken als het eigendom van Verkoper;
– op andere manieren medewerking te verlenen aan alle redelijke maatregelen die Verkoper ter bescherming van haar eigendomsrecht met betrekking tot de zaken wil treffen en welke Koper niet onredelijk hinderen in de normale uitoefening van haar bedrijf.

Artikel 8 Gebreken

8.1 Koper dient de gekochte zaken bij aflevering – of zo spoedig daarna als mogelijk – te (laten) onderzoeken. Hierbij dient Koper na te gaan of het geleverde aan de overeenkomst beantwoordt, te weten:
– of de juiste zaken zijn geleverd;
– of de afgeleverde zaken wat betreft kwantiteit (bijvoorbeeld het aantal en de hoeveelheid) beantwoorden aan de overeenkomst;
– of de afgeleverde zaken voldoen aan de overeengekomen kwaliteitseisen of – indien deze ontbreken – aan de eisen die gesteld mogen worden voor een normaal gebruik en/of handelsdoeleinden;
8.2 Worden zichtbare gebreken of tekorten geconstateerd, dan dient Koper deze binnen 14 dagen na aflevering schriftelijk aan Verkoper te melden.
8.3 Niet-zichtbare gebreken dient Koper binnen 8 dagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen 8 dagen na aflevering schriftelijk te melden aan Verkoper.
8.4 Als niet tijdig bezwaar ingediend wordt, geldt de levering als goedgekeurd.
8.5 Ook indien Koper tijdig reclameert, blijft zijn verplichting tot betaling en afname van de te leveren zaken bestaan. Zaken kunnen slechts na voorafgaande schriftelijke toestemming aan Verkoper worden geretourneerd. Zodra Koper de toestemming hiertoe van Verkoper heeft gekregen, dient Koper de gereclameerde goederen op zijn eigen kosten te retourneren. Bij de retourzending moeten de kopie van de factuur, de pakbon en het reclamatie formulier worden ingesloten.

Artikel 9 Incassokosten

9.1 Indien Koper niet of niet tijdig één van zijn verplichtingen nakomt, dan komen, naast de overeengekomen prijs en kosten, alle kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van Koper, waaronder ook vallen de kosten voor het opstellen en verzenden van aanmaningen, het doen van een schikkingsvoorstel en het inwinnen van inlichtingen. In ieder geval is Koper ingeval van tekortkoming verschuldigd:
– over de eerste Euro 3.000,- 15%
– over het meerdere tot Euro 6.000,- 10%
– over het meerdere tot Euro 15.000,- 8%
– over het meerdere tot Euro 60.000,- 5%
– over het meerdere 3%
Indien Verkoper aantoont hogere kosten te hebben gemaakt, komen ook deze voor vergoeding in aanmerking.
9.2 Koper is jegens Verkoper de door Verkoper gemaakte gerechtelijk kosten verschuldigd in alle instanties, behoudens voor zover Koper aantoont dat deze onredelijk hoog zijn. Dit geldt alleen indien Verkoper en Koper met betrekking tot een overeenkomst waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn een gerechtelijke procedure voeren en een rechterlijke uitspraak in kracht van gewijsde gaat waarbij Koper volledig of in overwegende mate in het ongelijk wordt gesteld.

Artikel 10 Aansprakelijkheid

10.1 Voor gebreken in geleverde zaken geldt de garantie zoals omschreven in artikel 6 (Garantie) van deze voorwaarden.
10.2 Alle andere dan in lid 1 bedoelde aansprakelijkheid van Verkoper is beperkt tot het bedrag van de door de verzekeraar gedane uitkering, tenzij de schade te wijten is aan opzet of bewuste roekeloosheid van Verkoper of haar bedrijfsleiding.
10.3 Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat of de schade niet door de verzekering wordt gedekt, is de aansprakelijkheid van Verkoper beperkt tot 5 maal de factuurwaarde exclusief BTW met een maximum van € 2.500
10.4 Verkoper zal nimmer aansprakelijk zijn voor door Koper geleden gevolgschade en/of winstderving, hoe ook genaamd.

Artikel 11 Eigendoms- en auteursrechten

11.1 Voor zover Verkoper monsters gebruikt die door Verkoper zijn ontwikkeld, behoudt Verkoper zich alle eigendoms- en auteursrechten voor. Gebruik door derden zonder schriftelijke toestemming van Verkoper is verboden.

Artikel 12 Klantgegevens

12.1 Verkoper is gerechtigd alle relevante klantgegevens in het kader van de vigerende wettelijke eisen op te slaan en te verwerken.

Artikel 13 Geschillenbeslechting

13.1 De Arrondissementsrechtbank te Tilburg is bij uitsluiting bevoegd om van alle geschillen welke mochten ontstaan tussen Verkoper en Koper kennis te nemen. Verkoper blijft echter bevoegd Koper te dagvaarden voor de bevoegde rechter van de woonplaats van Koper.

Artikel 14 Toepasselijk recht

14.1 Op elke rechtsbetrekking tussen Verkoper en Koper is Nederlands recht van toepassing.

Artikel 15 Wijziging van de voorwaarden

15.1 Verkoper is bevoegd wijzigingen in deze voorwaarden aan te brengen. Deze wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreden.
15.2 Verkoper zal de gewijzigde voorwaarden tijdig aan Koper toezenden. Indien geen tijdstip van inwerkingtreden is meegedeeld treden wijzigingen jegens Koper in werking zodra Koper de wijziging is meegedeeld.

Privacybeleid

Powder Pink, gevestigd aan Domtorenstraat 2, 5037 AS Tilburg, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Powder Pink verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:- Voor- en achternaam- Adresgegevens- Telefoonnummer- E-mailadres

Persoonsgegevens die wij verwerken

Powder Pink verwerkt geen persoonsgegevens omdat op onze site geen persoonsgegevens achter gelaten kunnen worden. Ook gebruiken we geen social media plugins.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@powderpink.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Powder Pink verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:- Het afhandelen van jouw betaling- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken- Om goederen en diensten bij je af te leveren- Powder Pink verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Powder Pink bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Powder Pink verstrekt uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Powder Pink gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Powder Pink en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@powderpink.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Powder Pink wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Powder Pink neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@powderpink.nl.